donderdag 26 februari 2009

Op visite bij Flavourites.nl



Namen:
Marije M. Mulder & Natascha Klootsema

Kennen we van:
Flavourites.nl

1 Waarom hebben jullie gekozen voor dit project?
We misten op internet een inspirerend overzicht van alleen de állerleukste webshops. Daarom hebben we Flavourites – de leukste webshops opgericht. Over alle webshops die wij plaatsen schrijven wij een onafhankelijk tekstje. Daarnaast plaatsen we er beeldmateriaal uit de shop bij, zodat je meteen ziet wat de webshop biedt. Flavourites maakt hebberig en zet aan tot shoppen!

2) Waar halen jullie inspiratie vandaan?
Inspiratie halen we overal vandaan. Van wat we om ons heen zien op straat, maar ook wat we lezen op webblogs, in de bladen of wat we op internet tegenkomen. Het belangrijkste is voor ons dat we er zelf blij van worden. We gaan dus altijd uit van ons eigen onderbuikgevoel.

3) Wat maakt jullie trots op jullie werk?
In heel korte tijd hebben we vele ‘fans’ gekregen. En dat zonder marketingbudget! We hebben laten zien dat internet er ook inspirerend en vrouwelijk uit kan zien, en dat je als portal véél meer kunt doen dan het plaatsen van rijen links onder elkaar. Ook zijn we apetrots op FlavourZine – hét online magazine en op Flavourites – verslavend leuke webshopgids. Dit is het inspirerende boekje over webshoppen dat we hebben geschreven en half maart wordt gelanceerd. Vanaf dan kun je dus ook een papieren versie van Flavourites kopen!



4) Wat zou jullie nog willen bereiken met Flavourites?
Flavourites moet een totaalconcept worden op het gebied van webshoppen, zowel on- als offline. De nieuwste plannen staan al klaar om gelanceerd te worden. En ook het buitenland lonkt…

5) Wat vinden jullie van Kaartjeshuis.be?
Tja, Kaartjeshuis.be heeft natuurlijk niet voor niets een vermelding op Flavourites! Dan móet het wel een leuke webshop zijn… En dat is Kaartjeshuis.be ook. Hier vind je anders-dan-anders kaartjes. Geen dertien-in-een-dozijn, maar verfrissende ontwerpen die je niet in een laatje stopt als je ze krijgt, maar op de koelkast hangt. Máándenlang!

Jouw gastheer op visite: Bert



Op het net: Flavourites

maandag 23 februari 2009

Inke


Iedereen kent ze wel: de behangbeesten van het Nederlandse Inke.
Nederland klinkt meteen goed in kinderspullenland, en dat is mede dankzij Inke.

Naast de gekende olifant en giraf hebben ze nu ook behangbomen, vogels en meer van dat moois.



Je vraagt je af:
Behang is nog in? Inke geeft het juiste antwoord.
Kinderkamers kunnen ook hip zijn? Inke geeft het juiste antwoord.

Jouw gastheer: Yves



Op het net: Inke

donderdag 19 februari 2009

Chigo of Japan

Japans voor de joeng!

Soms moet je het echt wel ver gaan zoeken. Tot in Japan bijvoorbeeld.
Maar we wilden jullie dit zeker niet onthouden: fantastisch speelgoed, superleuke kleertjes en zelfs wat meubelen. Chigo of Japan heeft het allemaal in huis.

Herinner je je nog de foute plastic kegelset die je vroeger in huis had (felle kleurtjes, haakte vast in een lelijk zwart frame?). Forget about it! Hier is de vervanger: stijlvol hout en past in een leuke zak!



Van de kleine zeilbootjes waren we ook direct helemaal weggeblazen. Dat wordt papa & de kindjes die 'storm op zee' roepen in bad.



En van de warmwaterkruikjes zijn wij overtuigd dat de mama's nog zullen vechten met de kindjes om die in bed te krijgen...



Jouw gastheer: Bert

maandag 16 februari 2009

Paplou


Facebook isn’t all bad, onlangs kwamen we via onze eigenste facebookgroep bij Paplou terecht en jawel, ook wij verdwaalden in de vintage wereld van Paplou. Hasseltse flair & kitsch zoals het hoort.

Alles wat je er vindt is uniek, vintage, handgemaakt of een combinatie van de drie. En ook wij zijn helemaal wild van de vintage-goes-nature muurstickers!

Jouw gastheer: Yves



Koop via Paplou.be of ga eens langs in Hasselt.

zaterdag 14 februari 2009

Tunto

Genoeg van de IKEA-doosjes om het rondslingerend speelgoed in op te bergen?

Wij hebben de oplossing voor jullie. (Eigenlijk hebben wij de oplossing niet, maar we weten wel wie die wel heeft!)


Tunto! Fins, en ze hebben de leukste boxen die je je kunt inbeelden. Felle kleurtjes naar keuze en superstevig (je kan er zelfs op zitten).

Kan ook de perfecte oplossing zijn om je doopsuikers op een andere manier te tonen! Bij ons staat de ‘face’-versie al een hele tijd, en het is nog altijd genieten.

Jouw gastheer: Yves



Op het net: Tunto

woensdag 11 februari 2009

Aaitski.com



Het is een okselfris T-shirtmerk voor de hele familie, waar 12 originele stuks van katoen geven. We stellen enkele aan jullie voor: Bull Torier - Eskiboy - Pussy Catsy... 12 keer goed raak! Wij zijn Fanski van deze Kids T-shirts!

Persoonlijk worden we helemaal wild van hun ideeën, en fantastische design. Dat je kleintje stil zal zijn met hun tramquillizah mag je zeker van zijn. Ideaal als je niet met het zoveelste h&m-ertje aan je baby of peuter wil tevoorschijn komen.

Jouw gastheer: Bert



Kopen kan op: Aaitski.com

zondag 8 februari 2009

Aaitski.com

Het is een okselfris T-shirtmerk voor de hele familie, waar 12 originele stuks van katoen geven. We stellen enkele aan jullie voor: Bull Torier - Eskiboy - Pussy Catsy... 12 keer goed raak! Wij zijn Fanski van deze Kids T-shirts!

Persoonlijk worden we helemaal wild van hun ideeën, en fantastische design. Dat je kleintje stil zal zijn met hun tramquillizah mag je zeker van zijn. Ideaal als je niet met het zoveelste h&m-ertje aan je baby of peuter wil tevoorschijn komen.

Kopen kan op: Aaitski.com

Lotta Jansdotter

Met Lotta Jansdotter willen we de toon zetten voor onze blog! We gaan op zoek naar wat je niet altijd vindt – of toch niet makkelijk vindt.

Deze Zweedse ontwerpster die in Brooklyn huist, heeft haar Zweedse roots in de melting pot van New York gegooid, en dat loont. Heel veel producten voor kinderen heeft ze niet, maar wat ze verkoopt is fantastisch. Vooral het slabbetje is echt om op te eten.

Op haar website vind je onder Kids een aantal producten, maar het loont ook zeker de moeite om eens verder te kijken. (En er zijn koopjes te doen!)



Op het net: Lotte Jansdotter