woensdag 27 januari 2010

Fallen Angels

‘t is tijd voor gent # 5
Fallen Angels

Kijk, je denkt ervan wat je wilt, maar wij vinden snuisteren en snuisterijen leuk. Je neus binnen steken en weten dat je je een uur kunt bezig houden met kijken en zoeken en blij zijn dat je eindelijk dat vintage spulletje vond waar je al lang naar op zoek bent.

Bij The Fallen Angels hoort het zo: de winkel zit zo eivol met spullen, dat je je hier een puur uur kunt bezighouden. Old & vintage is het motto, en je vindt dan ook kaartjes, posters, poppen, speelgoed, en wat je eigenlijk maar wilt. Hier moet je zijn voor een leuk cadeautje of een hebbeding.




En wat je nog niet wist: Fallen Angels en Be-Angeled zijn zussen!

The Fallen Angels
Jan Breydelstraat 29-31
Gent

Jouw gastheer: Bert

dinsdag 26 januari 2010

Elle et Gand

‘t is tijd voor gent # 4
Elle et Gand


't Is mama's tijd. Af en toe horen we ook eens de dames te verwennen. Gent barst van de kleine gezellige winkeltjes, en dat moeten jullie super vinden. En deze keer trekken we daarvoor naar nog zo'n gezellig klein winkeltje waar je je bij de koffie helemaal welkom voelt.





Elle et Gand heeft heel wat jonge ontwerpers in huis waar wij helemaal warm voor lopen. Als je nu op zoek bent naar de juiste kleren en accessoires voor de komende communie- en lentefeesten, dan moet je naar Elle et Gand. En dat moeten mag je best wel letterlijk nemen. Je vindt er Roos Van De Kerckhove, Franka Paloma, Juffrouw Thea en noem maar op.

En dit wist je nog niet: de tekeningen aan de muur zijn van Julie's oma.

Jan Palfijnstraat 36
9000 Gent

Alle dagen van de maand juni (uitgezonderd zondag) is de winkel open tot 20u en de vrijdagen tot 21u!!

Jouw gastheer: Bert

maandag 25 januari 2010

Jacob

‘t is tijd voor gent # 3
JACOB


Jacob is zo'n pareltje waar we onverwachts in terecht kwamen. Het hele huisje bij Sint-Jacobs roept eigenlijk om binnen te komen, en toch ben je er zo voorbij.

Maar toen we binnenkwamen riepen we met zijn drieën 'ooh' en 'aah'. Deze winkel spreekt de boekdelen van de tijd van toen jonge mama's nog kindjes waren, en net die nostalgie is aanstekelijk en verleidelijk. Hier vind je net dat echte retro waar je al lang naar op zoek bent.





En, wat je nog niet wist: Jacob is niet alleen een pracht van een winkel, het is ook nog eens heel erg betaalbaar.

maandag 18 januari 2010

Aap Noot Mies

‘t is tijd voor gent # 2
Aap Noot Mies




Liesje van Aap Noot Mies heeft alles in huis om de voet te goed te doen. Of toch zeker die van de kinderen. De mama's die wij kennen zijn er gewoon gek van (écht gek), en van ons moet je al niet zoveel minder zeggen.

Dit zijn echt schoenen voor alle gelegenheden (huis, tuin en feest) én alles behalve je typische basketsloefkes voor kinderen. Een winkeltje in de Bennesteeg die je moet gezien hebben.



En, leuk om weten, de foto's in de winkel zijn van kruip-eens-in-de-kast-fotografe Emily Vercruysse.



Aap Noot Mies
Bennesteeg 1A - 9000 Gent
www.aapnootmies.be

donderdag 14 januari 2010

Julie's House

‘t is tijd voor gent # 1
Julie’s House


Over Julie’s house valt veel te zeggen. Wat ons betreft is ze het aanstormende zoete talent van Gent. Ideaal voor zwangere vrouwen op baby-outfit jacht dus.



Maar daar houdt het niet op: Julie’s House verkoopt namelijk de leukste cupcakes die je je kan inbeelden. En als kers op de – euh – cake kan je nu ook cupcakes bestellen mét een naampje erop, een samenwerking met Soki. Als dat geen superidee is voor de komende babyborrel of een verjaardagsfeestje.




En, leuk om weten, bij Julie’s House kan je ook het servies van Fou de Feu kopen, onze favoriete hedendaagse keramiek!



Julie’s House
Kraanlei 13 (Patershol) - 9000 Gent
http://www.julieshouse.be