maandag 19 juli 2010

New York

Het zijn er waarschijnlijk ook wel een paar honderden, misschien zelfs duizenden, maar selectief als we zijn, heeft Kaartjeshuis.be er voor jullie toch een paar uitgekozen. Geen flagshipstores van grote merken, Disneywinkels of mini-me shops, maar een krachtige, fijne collectie van places-to-pass-by als je dan toch in the place-to-be New York bent.


Dumbo, ziet er dan misschien niet uit als Meatpacking District, maar het heeft wel adembenemende zichten om op Manhattan Bridge, en een paar river-side parken waar je perfect kunt uitrusten. Als je er bent raden wij je in ieder geval de volgende shops zeker eens aan:Half Pint Citizens
Een winkeltje met een goeie keuze aan merken (denk aan Appaman, Oopsy Daisy Baby, Wonderboy en Lucky Jade) in een typisch red brick building. Absolute must-have is zijn de tutu-kleedjes. En, fijn om weten, is dat Half Pint Citizens ook een online shop heeft!The Powerhouse Arena
Er is op de blog van Kaartjeshuis.be totnogtoe niets geschreven. Dankzij The Powerhouse Arena komt daar verandering, want wij waren, dat moet gezegd, als een kind zo blij in deze concept book store. Kinderen én volwassenen komen hier zeker en vast belezen naar buiten, want hier vind je boeken die je eigenlijk net niet verwacht had.

Pomme
Als er één winkel is waar je geweest moet zijn, dat is het Pomme. Deze basement-shop roept ruimte en koop mij: zelden zo’n grote ruimte gezien die niét volgestouwd is, maar wel geladen werd met een collectie om(figuurlijk dan) je vingers bij af te likken. Alle tien.
Want Pomme herbergt, naast een eigenares met een wel heel grappig Frans accent, vanalles schoons: Merry Pillow, Apolline doll en Sarah Pillow.Forget about Brooklyn for a while, let’s go downtown. Want daar is het waar hét gebeurt, als je de New Yorker mag geloven. Op naar SoHo dan maar (Meatpacking laten we weer links liggen, wegens té veel grijs, wit, zwart en donkerblauw), en opnieuw een primeur voor Kaartjeshuis’ blog: een snoepwinkel.


Papabubble
Papabubble is dan misschien niet exclusief New Yorks (er zijn ook winkels in Barcelona, Tokyo, Seouil, Taipei en heel dicht bij in Amsterdam), maar het is er wel eentje die het vermelden waard is. Dit is eye-candy om op te eten, én om (letterlijk dan) je vingers bij af te likken. Weer alle tien.Op de hoek van Prince street en Bowery Street vind je een fantastisch winkeltje. Wij zijn – in alle drukte – de naam ervan vergeten, maar als je dan toch in de buurt bent (en dat zou moeten, want het is vlakbij The New Museum!) dan moet je zeker eens binnen springen bij deze ontwerpster.


Kidrobot
Kid Robot is zo’n beetje het midden tussen street, manga en Paul Frank style, misschien daarom niet direct ieders meug, maar deze winkel is écht walhalla voor de liefhebber. Hier kun je wild gaan in interieurinrichting, designer toys én papa en kid in hetzelfde t-shirt hijsen. En da’s toch wat toeristen doen?

Moois Pizza Plush, Mr TTT bench, Gingham Dunny,...Williamsburg
Nog eens ontsnappen aan de grote drukte, en naar de it-buurt van Brooklyn trekken doet altijd deugd. In Williamsburg laveer je tussen sjieke appartementsgebouwen, bouwwerven en massa’s cafés en winkels. Hier hoor je eigenlijk eens binnen te springen in Bedford 218, een galerij waar onder andere Area Kids te vinden is. Deze winkel, net als alle andere in de galerij, huisvest een heleboel snuisterijen. Er zit een hoop kitsch tussen, maar als je goed en lang zoekt vind je hier zeker en vast een aantal pareltjes. Kijk ook zeker eens in de muziekcollectie, waar ze rock classics, zoals AC/DC, omtoveren tot instrumentale wiegeliedjes!

In ieder geval, als je naar New York trekt, reserveer je best een deeltje van je budget voor Area Kids.


Jouw gastheer: Bert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten