dinsdag 2 juni 2009

HET GEVAAR VAN PETIT BAZAAR

1 juni zal in het geheugen gegrift staan voor veel (toekomstige) mama's en papa's. Het was namelijk op die dag dat ze geconfronteerd werden met het gevaar van Petit Bazaar. En dat gevaar waren de fantastische kinderwebwinkels die life gingen in Gent: de hipste kindermarkt in jaren!

Het moet gezegd, Nele (van Pepatino) en Valérie (van Liefbeesje) hebben 't leukste van ons landje samengebracht. De hoogtepunten van Petit Bazaar vind je hieronder.

Voor elk wat, moet Pichouline gedacht hebben, en elk heeft ook wat van hun spulletjes kunnen genieten. Cupcakes in alle vormen en kleren, badges, party- hebbedingetjes, minispeeltjes, zoveel leuks hebben wij in jaren niet meer gezien op 9m2. Kijk ook gerust eens online voor je volgende feestje!Vintage is nog altijd hot hot hot. En 't is bij Lola Life Lines dat je dat super hippe vindt! Breiwerk, hertjes op vichy-ruitjes (we konden niet ecstatischer worden!), en zovéél meer! Je kunt niet anders dan samen met ons fan worden.Tegenover de drukke motiefjes van de vorige twee, staan de strakke lijnen van Whoost. Helemaal mee in de vilt trend vind je hier kleurrijke accessoires: van schoentjes tot boekentassen en helemaal zelf én handgemaakt. Whoost wordt vast een topper de komende jaren!


Pepatino - kenners van de nieuwe hippe dingen - hadden dan weer een echte winkel opgezet. En in die winkel (of liever winkeltje) was weer alles wat trendy is te vinden. Plush, natuurlijk (onze laatste Belgische favoriet). Anne-Claire Petit en Small Frank - limited editions. En dit heerlijk viking- slabbetje van Danefae. Het zag er uit om op te eten!
Met Franse charme heeft Kokkie ons geraakt. Je vindt ze niet gemakkelijk in België, die spullen met echte Franse sfeer, bij Kokkie moet je zeker eens een coup d'oeuil gooien. We zijn in ieder geval très charmés door de pluchen gitaren (zie je je peuter al naast de papa rocken), de puzzel, en de dekentje. Faut-le voir!Tante Wieze doet het dan weer pin-up style. Een prachtige stand, en een flashy collectie vintage american kleren maken van Tante Wieze (hoewel ze helemaal niet zo heet) een echte eye-catcher.Onze buren van K-dodo hebben telkens als we ze zien weer zoveel nieuws mee! (zie ook bePARKte oplage). Deze keer fantastische beertjes in vichy-stijl (we konden er maar net aan weerstaan) en latin-style pin-ups. En dat Karen met marsepein overweg kan, zag je ook aan de uitnodiging van Petit Bazaar: het uit marsepein opgetrokken winkeltje kwam van haar zoete vingers!Zeza & Flor zijn twee ferme madammen. Net als hun producten. Wat dacht je van de introductie van de stoere marcellekes voor jonge rockers & rockchicks? Of toch liever wat sweeter met de bloemige sleutelhangers? Op de site vind je ook nog eens fantastisch breiwerk en meer van dat moois!Onze 'usual suspect' Lovely Mariquita was er ook weer bij (zie de bePARKte oplage). En ja hoor, met iets helemaal nieuws in de collectie. Je hoeft nu niet meer elke keer je rok aan te trekken, of je baby's shirtje te wassen om te genieten van de looks van Lovely Mariquita. Vanaf nu kan het elke dag thuis met deze lovely kaders!


Ook Valérie van Liefbeesje kende geen moment rust. Bij haar vind je van superpraktisch tot superschattig. En altijd superlief. En ze gooit ook met leuke ideeën: hoezen om je kinderzitzak om te toveren tot een hippe poef, of Meneertje Koekepeertje dekentjes.Voor zoets moet je bij Suikerzoentje zijn. Ze verwerken graag het ontwerp van je geboortekaartje in suikerboontjes. Of snoepverpakkingen. Of badges. Of t-shirts. Of lollies. Of nog veel meer.


Je kinderen die nooit meer iets kwijt zijn? Als het Lovely Labels ligt, zal 't snel in orde zijn. Ze maken voor jou, op maat, labels en stickers. Een plezier om je kindje iedere dag met zijn eigen jas te zien thuiskomen!


Bij Olilie moet je zijn voor leuke extraatjes voor je kleintje. Kapstokjes, vinylstickers, je-eerste-tanden-potjes. Heel wat om een glimlach op het gezicht van je kinderen te toveren! (of net niet, als de eerste melktandjes weg zijn...).


En we zijn gespot als paparazzi. Bij Kiddiffit vonden we dit t-shirt dat ons direct geflitst heeft. Meer outlet kleding vind je op Kiddiffit.


Last but not least: een paar sfeerbeelden van ons. Kaartjeshuis.be en I LOVE DEER was er maar wat graag bij op Petit Bazaar.Tot volgend jaar,
voor een nieuw groot gevaar van Petit Bazaar!

Jouw gastheer: Bert

5 opmerkingen:

 1. Verfrissend initiatief
  vol originele ideeen
  en allerlei hebbedingetjes
  Smaakt naar meer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het een superevenement, een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! Top gedaan!

  Groeten Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm, ziet er goed uit. Ben benieuwd naar je verslagje over november dit jaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Little Gecko - Borneo19 oktober 2009 om 01:51

  Een superinitiatief! Wat zou het leuk zijn om met Little Gecko mee te doen, maar een bezoekje tot in Borneo is net niet haalbaar denk ik :-)))

  BeantwoordenVerwijderen