maandag 15 juni 2009

KunstSUPERette

Het moment dat je even niet op je portefeuille lette: KunstSUPERette!

Het Sint-Baafsplein in Gent is één van die plekken waar we vroeger alleen maar kwamen om Eddy Wally op de Gentse Feesten aan te moedigen. Maar eigenlijk waren we fout. Vanaf nu moet je (let op de 'moet') er ook naar toe voor Kunstsuperette, een marktje vol artistiek talent uit Gent.

Zoals je van ons kan verwachten krijg je een 'best of'-overzicht, deze keer zelfs uitgebreid met een stukje 'enkel voor mama's'!

In West-Vlaanderen roepen ze 'beire!' als ze iets 'machtig!' of 'duust sjiek' vinden. 'Vree wijs' dus voor de Gentenaars. Of 'Bangelijk' in Antwerpen. Wij vinden de t-shirts van Beire eigenlijk gewoon écht leuk.


Usual suspect 'Plush' was er ook weer. We hebben het al gezegd, en we zullen het blijven zeggen: 'Plush' is nu al de ontdekking van 2009!Helemaal fris & nieuw & leuk was het L'atelier de Miss Boule. Patchwork speeltjes van stoffen uit alle stijlhoeken met een heel hoog knuffelgehalte!
"'t Zijn varkens!" Iedere (Oost-Vlaamse) ouder roept het wel eens als zijn kinderen door de modder rolden... Voeg nu de daad bij het woord en zet ze een varkensmuts op van Siiri. Bovendien kan je - als je dat wil - nu ook roepen: "'t Zijn hanen!" of zelfs "'t Zijn theepotten!"


Dat we de dames van Spoonful of Sugar én zeker hun spullen leuk vinden, daar bestaat al lang geen twijfel meer over. Geniet hieronder nog eens van één van Gents lekkerste zoethoudertjes.
We zijn niet altijd even gek van haakwerk, maar voor Le Petit Crochet maken we graag een uitzondering! Perfect afgewerkt, en met een heel leuke glimlach op hun gezicht.


In de kast met Emily! Deze fotografe mét serieuze kennis van portretfotografie levert echt prachtig werk af, en dat vanuit een locker. Bovendien plak je het daarna gewoon op je frigo. Dit zijn magneten die nog jaren boven je boodschappenlijstje zullen prijken.


Als we zeggen dat deze Ninjaboy dat Pussy Catsy wel even met zijn Bulldowzah zal Tramquillizah dan weet je hoe laat het is. The Aaitski! Bros. maken gewoon helemaal wilde Tees. Allen naar Aaitski.com!En onze buren waren van Petit Bazaar waren ook weer. Deze keer geven we je een glimps van de uitgebreide en lekker flashy gekleurde schoenen van Whoost!.


Mama's die nu nog geen platte portemonnee hebben, spitsen nu best de oren. En ogen. Voor één keertje geven we ook nog enkele toppers - alleen voor jullie - mee.

Glasjuweel maakt echte kunstwerkjes in glas waar we maar één iets over moeten zeggen: forget the diamonds, glass jewels are a girls best friends!


Bij Soki gaan ze dan weer voor sober wit. Met af en toe een afbeelding. En één van die afbeeldingen zijn ons wel very deer...


En ook Lio maakt juwelen die zeker het vermelden waard zijn. Prachtige hangers met vintage afbeeldingen: ideaal als accent voor dames die stiekem ook wel eens pin-up willen zijn...


Kaartjeshuis.be was er natuurlijk ook. Een paar sfeerbeelden van hoe het er bij ons aantoe ging:
Jouw gastheer: Bert

1 opmerking:

  1. Zo heb ik toch nog een beetje het gevoel dat ik er was, maar is de teleurstelling des te groter: ik heb dat allemaal niet gezien!!! Maar misschien is mijn portemonnee wel blij. :-)

    BeantwoordenVerwijderen